La unii le place...mie inclusiv. Are calorii putine si umple burta. Adicatelea e buna daca esti pus pe slabit. E buna oricum si depinde de ce mai adaugi :).
Ai nevoie de :
- una varza mijlocie
- una ceapa babana sau 2 cepe mijlocii
- morcovi, cam 3-4 de marime mijlocie
-condimente : oregano, busuioc, piper
- ulei de maslina sau de altceva, un ulei pentru gatit
-bulion
-sare
Tai ceapa marunt, o pui un pic la calit in ulei dupa care adaugi niste apa ca s-o inabusi. Adaugi morcovul taiat cum vrei. Varza se taie fideluta si se freaca cu sare ( pardon de cacufonie ). Se pune varza peste ceapa si morcov se dauga apa cat sa se acopere varza ( mie imi place mai cu zeama, sa fie ca un fel de supa ). Se fierbe pana se fragezeste varza ( preferinta proprie, nu-mi place s-o fierb de s-o omor si sa fie moale ca altceva ). Mai spre sfarsitul fiertului adaugi bulionul, suficient cat sa coloreze varza bine si sa-i dea si-un pid de gust de rosie. Adaug condimentele la sfarsit, tot de aia, sa fie aroma cat mai proaspata. Pana aici reteta e vegan.
Daca vrei s-o racesti mai repede sau e prea "de post", adaugi niste smantana sau iaurt ( care are mai putine calorii ) si infuleci cu pofta.
Simplu si rapid !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu